Csak csináld!

Hogyan lesz magabiztos a báránykád?

Nyilván minden Anyuka és Apuka ugyanazt szeretné: jól csinálni. Olvasok most egy könyvet, ami megerősített, illetve elgondolkodtatott. Sue Atkins: Legyél te a legjobb szülő könyve azzal kezdődik, hogy rámutat, hogyan lehetünk magabiztos szülők. Magabiztos nevelésre van szüksége a gyerkőcünknek, és nem is gondolnánk, ez milyen egyszerű: Mit kell tennünk?   tisztában lennünk önmagunkkal, és azzal,… Tovább »

A mindennapos harcok elkerülésére itt a megoldás!

Ne követeld! Kérd meg a gyermeked! Biztosan számtalanszor elhagyják a szádat a „már megint …”, „mindig csak a…”, „soha semmit…” kezdetű mondatok. Belegondolsz, hogy a gyermeked mit érez? Amikor mondjuk belemerült a játékba és azért nem válaszol? Amikor szemtelennek gondolod, miközben ő lehet, hogy valamiért nagyon szomorú, megbántott, csalódott? Együttérzést mutatsz vagy csak az a cél,… Tovább »

Adventi naptár csoki nélkül? Naná!

Az adventi naptár ötlete egy édesanya fejéből pattant ki. 24 kis ablak mögé édességet rejtett, kisfia pedig minden nap megehetett egyet, így számoltak vissza karácsonyig. A kisfiú aztán felnőttként üzletet csinált a naptárból, a boltokban máig kapható az ablakos, nyitogatható verzió. Csokikat rejt, ráadásul nem is feltétlen jó minőségűeket. Lehet venni ma már nem csak… Tovább »

Drága játék helyett: Ötletek, mókák, avagy mit játssz egy totyogóval

Az jutott eszembe, van néhány ötletem kinti és benti játékokra a picurral. Olyanok, amelyek megvalósításához leginkább csak Rátok van szükség, semmi egyébre. (max. egy vagy több labdára). Te is sokat töröd a fejed, melyik készségfejlesztőt válaszd a csemetéd részére? Bosszankodsz, hogy milyen drágák a játékok? Biztosan eszedbe jutott már az is, hogy nem is érted, miért… Tovább »

Jó gyerek

Mitől jó egy gyerek? Kezdjük ott, hogy szerintem nincs rossz gyerek. Van eleven, nyűgös, fáradt. Van mérges, csalódott, szeleburdi, stb., stb. De ettől még nem rossz.  Jó, mert jószívű, segítőkész, figyel a másikra. Tudnod kell, rajtad is sok múlik! Nézzük Te mit tehetsz az ügyben? 3 kulcsszó, amit ne felejts el: További szép napot, kedves Olvasó! … Tovább »

Kapcsold ki-kapcsolj ki!

Úgy érzem, a kisfiam születése óta élek igazán. Mindig is optimista voltam, pozitív és mosolygós, de valahogy vele és általa még több, még jobb lettem.Ma elhagyta ez a mondat a számat a hármasban töltött vacsoránk közben: – Ha ő nem lenne, lehet, hogy még mindig legtöbbet a tévé előtt döglenék?Az önmagamnak adott válasz pedig: – Lehet… További… Tovább »

10 legfontosabb dolog, amit ne felejts el Anyaként

Anya vagyok, egy majdnem 2 éves, hihetetlenül jó, mosolygós, huncut kisfiú anyukája. Bár vannak terveim, elképzeléseim a közeljövőt illetően, most a vele töltött órák teszik ki a napjaim fő részét. Ez így van jól, élvezem ezt a csodás érzést, boldoggá tesz, hogy anya lehetek. Boldogság ő és az együtt töltött idő, rengeteget tanulok is tőle…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!