Csak csináld!

Erről beszélt Ördög Nóri is!

Már régóta szeretnék írni a „négy gázrózsa elmélet” -ről (The Four Burner Theory). A lényege, hogy életünket egy gáztűzhelyként képzeljük el, ahol az égőfejek négy fontos terület megtestesítői: család/párkapcsolat, barátok, egészség, munka/karrier Ezeken a területeken szeretnénk sikereket elérni. Az elmélet szerint az életünk ugyanúgy működik, akárcsak a gáztűzhely. Mindent szeretnénk, de! Mit szeretnénk adott pillanatban… Tovább »

Haladj az úton!

Vállald a felelősséget! A kimondott szónak súlya van! Nem baj, ha nem mondod mindig azonnal ki, de ha kérdésed van, tedd fel. Ha nem kérdezel, választ sem kapsz. Amit kimondtál, azt már visszacsinálni nem lehet. Valaki , vagy még többen hallották. Valaki vagy talán többen is, elgondolkodnak rajta. Továbbadják. Nincs megállás. Te indítottad el. Végig… Tovább »

A mindennapos harcok elkerülésére itt a megoldás!

Ne követeld! Kérd meg a gyermeked! Biztosan számtalanszor elhagyják a szádat a „már megint …”, „mindig csak a…”, „soha semmit…” kezdetű mondatok. Belegondolsz, hogy a gyermeked mit érez? Amikor mondjuk belemerült a játékba és azért nem válaszol? Amikor szemtelennek gondolod, miközben ő lehet, hogy valamiért nagyon szomorú, megbántott, csalódott? Együttérzést mutatsz vagy csak az a cél,… Tovább »

Mit vár egy majd’ 30 éves nő egy pasitól?

30 év körül már kezd elegünk lenni a bizonytalanságból. Egyre többet gondolkodunk a jövőnkön. Főleg azon, ki lesz majd mellettünk. Esküvő, gyerek vagy gyerekek, kéz a kézben sétálni Vele, amikor már öregek vagyunk. Biztosan előtted vannak ezek a képek. Lehet, hogy már tudod is ki lesz a társad. Nem a másik feled, hanem az, aki… Tovább »

Csináld jól!

Mint minden hivatás esetében a szeresd, amit csinálsz-on túl, a következőt tanács az egyik legfontosabb: Csináld jól! Az anyaság igen összetett, rengeteg dolgot kell egy kézben tartani (néha szó szerint) és összeegyeztetni. Ismeri ezt mindenki -vagy majd fogja – (igen, mindenki, ha férfiból vagy akkor is előbb -utóbb látod és belátod majd, mennyi mindennek kell… Tovább »

Én vagyok a felelős! – Könyvajánlóval!

Én vagyok a felelős a saját életemért! – ezt a mondatot kb. 1 hónapja tanultam. 30 évesen. De most már igenis figyelek rá és igyekszem, hogy mindig ott lebegjen ez a mondat a fejemben, minden cselekedetemkor. Sőt, igen ki tud borítani, amikor hallom a közvetlen környezetemből is a számos kifogást. Fontos: 1: nem hárítjuk át másra… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!