Csak csináld!

Erről beszélt Ördög Nóri is!

Már régóta szeretnék írni a „négy gázrózsa elmélet” -ről (The Four Burner Theory). A lényege, hogy életünket egy gáztűzhelyként képzeljük el, ahol az égőfejek négy fontos terület megtestesítői: család/párkapcsolat, barátok, egészség, munka/karrier Ezeken a területeken szeretnénk sikereket elérni. Az elmélet szerint az életünk ugyanúgy működik, akárcsak a gáztűzhely. Mindent szeretnénk, de! Mit szeretnénk adott pillanatban… Tovább »

Miért zavar ennyire, ha hibázom?

Emberek vagyunk, hibázunk. Mindenki hibázik.  Én igyekszem. Csak olyan sokszor kell dönteni. Ráadásul gyorsan dönteni.  Olykor rosszul döntök.  Van, hogy apró hibát vétek, van, hogy nagyon elszúrok valamit.  Nagyon rossz, amikor másoknak is bajt okozok vele. Nem szeretem azt, hogy esetleg elrontom a kedvüket, és azt sem, hogy felesleges munkát csinálok nekik. Rossz, mert nem tudom… Tovább »

Vegyél egy ébresztőórát!

Pár  napja került fel a világhálóra egy videó, “Mi a baj az Y-generációval” címmel. (lent, a bejegyzésem végén találod, nézheted meg) A mai húszas-, harmincas éveikben járó fiatalokról beszél Simon Sinek brit/amerikai író és tanácsadó.  Érdekes és elgondolkodtató, amit mond, de nem mindenben értek egyet vele.  Ami nem tetszik, az a hárítás.  A nevelés, a környezet… Tovább »

Ha január, akkor lazítás – 15 tipp, ami neked is jól jöhet!

Vége az ünnepeknek, itt az ideje a pihenésnek. Nem, nem utazom el sehova, még csak wellnessezni sem térek be nagy valószínűséggel sehova, mégis úgy tervezem ezt a hónapot, amennyire csak lehet, a kikapcsolódásnak szentelem. Hogyan és miket teszek, hogy feltöltődjek? Íme egy lista, hátha neked is jól jön egy-két pont: Reggel maximum az idő miatt… Tovább »

Ami igazán számít

Volt olyan karácsony, amikor különleges menüre törekedtem. Garnélarákkal és már nem is tudom, mivel készültem. Volt olyan, amikor az is fontos volt, hogy sok ajándék legyen a fa alatt. Nem költöttünk akkor sem nagyon sokat, de külön csomagoltunk mindent, hogy több legyen, illetve sok saját készítésű is volt közte, pl. narancslekvár, bonbon, stb. Volt olyan… Tovább »

Hogyan éljük túl a karácsonyt? 3+1 tipp, hogy ne dőlj ki…

Egy valamit nem szeretnék, azt hogy a karácsony rohanással teljen.Hogy elrobogjon úgy, hogy nem is igazán élveztük, mert a legfontosabb mozzanatokra tényleg csak egy maximum egy pillanat jutott, vagy mert fáradtak voltunk. Szeretném nyugodtan, békésen nézni a gyertyalángot, és az izzók fényét. Beleszippantani a fenyő és mandarin illatba. Énekelni összebújva. Beszélgetni bort kortyolgatva. Hogy kell… Tovább »

Drága játék helyett: Ötletek, mókák, avagy mit játssz egy totyogóval

Az jutott eszembe, van néhány ötletem kinti és benti játékokra a picurral. Olyanok, amelyek megvalósításához leginkább csak Rátok van szükség, semmi egyébre. (max. egy vagy több labdára). Te is sokat töröd a fejed, melyik készségfejlesztőt válaszd a csemetéd részére? Bosszankodsz, hogy milyen drágák a játékok? Biztosan eszedbe jutott már az is, hogy nem is érted, miért… Tovább »

Tanulj tőlük

Úgy gondolod, tanítanod kell a gyermekedet, hogy okos és ügyes legyen. Fordítsuk most meg és vegyük szemügyre,Te mennyi mindent tanulhatsz a kisgyermekedtől! (vagy a kisgyerekektől) : 13 + 3 dolog, amit érdemes megtanulni a kisgyermekektől:  További szép napot, kedves Olvasó!    Ági    Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem! 🙂 Kövess Facebook-on és Instagram-on is! 😉... Tovább »

Ne engedd!

Esik az eső.  Na és? Ne engedd, hogy elrontsa  kedvedet. Ne engedd, hogy elszúrja a programodat. Esőben is indulj el, menj! Ahogyan az esőcseppek a végigcsorognak a szélvédőn, úgy halad az élet is. Csendesen, vagy hevesen. Nem áll meg az élet. Te se állj meg.  További szép napot, kedves Olvasó!    Ági    Véleményed bátran oszd meg… Tovább »

Csináld jól!

Mint minden hivatás esetében a szeresd, amit csinálsz-on túl, a következőt tanács az egyik legfontosabb: Csináld jól! Az anyaság igen összetett, rengeteg dolgot kell egy kézben tartani (néha szó szerint) és összeegyeztetni. Ismeri ezt mindenki -vagy majd fogja – (igen, mindenki, ha férfiból vagy akkor is előbb -utóbb látod és belátod majd, mennyi mindennek kell… Tovább »

Tedd meg MOST!

   Nincs olyan ember, aki ne ismerné a közmondást: Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra! Az hogy mennyire tartjuk be, kérdéses… Pedig fontos: ne halogasd a dolgokat! Az élet most zajlik. Ha valamit tenni szeretnél, az itt és most a legjobb idő rá! További szép napot, kedves Olvasó!    Ági    Véleményed bátran oszd meg velem, örülök,… Tovább »

Kezdjetek el élni

Kezdjetek el élni, legyen mit mesélni … -> Ezt a dalt dúdolgatom már napok óta a fejemben. És mivel úgy gondolom, minden okkal történik, azt érzem, nem mehetek el mellette úgy, hogy ne írnék róla.  További szép napot, kedves Olvasó!    Ági    Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem! 🙂 Kövess Facebook-on és… Tovább »

Indulás!

Szeretettel üdvözöllek a blogomon! Egy anya írásait olvashatod itt, nem csak az anyaságról, hanem álmokról, megvalósításról, a “hogyan” -ról. Lesz könyvajánló, filmajánló és sok interjú a környezetemben lévők sikereiről. Arról, hogy ne csak élj, hanem igazán élj! A jelenben! Nézd pozitívan a világot! Tervezz, és merd megtenni, mindegy hogyan, CSAK CSINÁLD! Ha akarod és ha… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!