Csak csináld!

Erről beszélt Ördög Nóri is!

Már régóta szeretnék írni a „négy gázrózsa elmélet” -ről (The Four Burner Theory). A lényege, hogy életünket egy gáztűzhelyként képzeljük el, ahol az égőfejek négy fontos terület megtestesítői: család/párkapcsolat, barátok, egészség, munka/karrier Ezeken a területeken szeretnénk sikereket elérni. Az elmélet szerint az életünk ugyanúgy működik, akárcsak a gáztűzhely. Mindent szeretnénk, de! Mit szeretnénk adott pillanatban… Tovább »

Tavasz, szerelem, boldogság

A Költészet napján pedig mindez versben, egyszerűen. Ha a kedvencemről kérdeznél, ezt mondanám.Ha szerelmes versből kellene idézni, szintén ez jut eszembe. Ezek a gyönyörű sorok álltak az esküvői meghívónkban is. Szeretem Kosztolányi Dezső, Szabó Lőrinc, Kányádi Sándor verseit is, de mégiscsak ennél maradnék és ezt szeretném megosztani, mert szerintem annyira nagyon szép!   Illyés Gyula: Jó… Tovább »

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} Gyerekkorom kedvenc meséi

A Szilvi által kitalált kezdeményezés következője témája nagyon tetszik, szívesen szedem egy csokorba a kedvenceimet régről.  Rég néztem már őket, de énekelgetni gyakran szoktam. A Hupikék törpikéket például már pocakosan is énekeltem, illetve néhány hajnalban ezzel nyugtattam kisbabámat (és magamat). 🙂  Szinte nap mint nap dúdolgatom ezenkívül a következő mesék főcímdalát: Kockásfülű nyúl,  Süsü, Paff a… Tovább »

Téged mi tesz boldoggá?

Csillog a szemed és sikítasz, ugrálsz örömödben? A szád elé kapsz, vagy alig bírod abbahagyni az önfeledt nevetést? Ölelsz jó hosszan és szorosan? Potyog a könnyed? Vagy csak egyszerűen érzed legbelül és ki is tudod mondani hangosan: igen, boldog vagyok!  Mondjuk mert.. : Csendesen élvezed a kényelmes kanapét, zenét hallgatsz, teát/kávét kortyolgatsz? Habok közé merülsz,… Tovább »

5+1 zene, ami jobbá teszi a napot

A zene erőt ad. A zene felvidít. A zene motivál. Mindig. Énekelek, dúdolok vagy kiabálom a szöveget. Felszabadít, kikapcsol, segít. Gyakran hallgatok zenét és hagyom, hogy jobb kedvre derítsen, hogy könnyebbé, élvezetesebbé tegye a munkámat. Szeretem a dalszöveget figyelni, nekem fontos a dalok mondanivalója is. Ezeket hallgasd a mai zenék közül, és fogadd meg a fontos… Tovább »

Ha január, akkor lazítás – 15 tipp, ami neked is jól jöhet!

Vége az ünnepeknek, itt az ideje a pihenésnek. Nem, nem utazom el sehova, még csak wellnessezni sem térek be nagy valószínűséggel sehova, mégis úgy tervezem ezt a hónapot, amennyire csak lehet, a kikapcsolódásnak szentelem. Hogyan és miket teszek, hogy feltöltődjek? Íme egy lista, hátha neked is jól jön egy-két pont: Reggel maximum az idő miatt… Tovább »

Nő vagyok és élvezem!

Céloztam rá, hogy ünnepeld meg magad néha. Nem kell ehhez alkalom, lehet egy sima hétköznap is, de ne feledkezz meg arról, hogy nő vagy, akinek szüksége van egy-egy szépítkezős és/vagy csevegős délutánra. Ilyenkor feltöltődsz és érzed, jó neked. Élvezed, hogy nő lehetsz. További szép napot, kedves Olvasó!    Ági    Véleményed bátran oszd meg velem, örülök,… Tovább »

Énidő – tegyél így!

Sokat halljuk mostanában ezt a szót : énidő Egy kifejezés arra, amire mindenkinek szüksége van, vagyis, hogy néha csak magunkkal foglalkozzunk. Lehet, hogy azt mondod, Te nem szeretsz egyedül lenni. De próbáltad már? További szép napot, kedves Olvasó!    Ági    Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem! 🙂 Kövess Facebook-on és Instagram-on is!… Tovább »

Tedd meg MOST!

   Nincs olyan ember, aki ne ismerné a közmondást: Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra! Az hogy mennyire tartjuk be, kérdéses… Pedig fontos: ne halogasd a dolgokat! Az élet most zajlik. Ha valamit tenni szeretnél, az itt és most a legjobb idő rá! További szép napot, kedves Olvasó!    Ági    Véleményed bátran oszd meg velem, örülök,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!