Csak csináld!

Erről beszélt Ördög Nóri is!

Már régóta szeretnék írni a „négy gázrózsa elmélet” -ről (The Four Burner Theory). A lényege, hogy életünket egy gáztűzhelyként képzeljük el, ahol az égőfejek négy fontos terület megtestesítői: család/párkapcsolat, barátok, egészség, munka/karrier Ezeken a területeken szeretnénk sikereket elérni. Az elmélet szerint az életünk ugyanúgy működik, akárcsak a gáztűzhely. Mindent szeretnénk, de! Mit szeretnénk adott pillanatban… Tovább »

Vedd fel ezt a szokást és könnyítsd meg a saját életedet!

Kaptunk karácsonyra egy sakk készletet. Nap mint nap elővesszük, törjük a fejünket a lépéseken, mindig kikapok, -lassan már a 3,5 évesemtől is- de azért szeretek játszani. 🙂 Nem a sakkról akarok írni, bár egy kicsit ez is idetartozik. Hiszen itt is nagyon fontos az ellenőrzés! Minden lehetséges lépést észre kell venni, mérlegelni kell, előregondolkodni, kiiktatni… Tovább »

Csak természetesen! – Interjú a GastrOlaj márka megálmodójával

Találkoztunk és hihetetlenül motiváló volt mind a történet, amit elmesélt, mind maga a személyisége a most következő interjúalanyomnak. Mert mindig érződik, ha valaki szívvel-lélekkel, igazi szenvedéllyel foglalkozik valamivel. Beleszerettek a hidegen sajtolt növényi olajokba, melyek jótékony hatásairól, számtalan felhasználási módjáról már önmagában hosszasan írhatnék. Gyakorlati tippek mellett a kezdetekről, a nehézségekről, a mindennapokról és a… Tovább »

Le a cukormázzal! -Interjú Takáts Lillával

Nemrég találtam rá az oldalára és egy este alatt végigolvastam az írásait. Nagyon tetszik, hogy őszinte, hogy saját élményekkel, tapasztalatokkal buzdít, miközben megismertet, rávilágít, példát mutat. Néhány héttel ezelőtt tanácsot kértem tőle, szerinte, hogyan lehetne megkönnyíteni az óvodába indulást reggelente. Meghallgatott, rögtön válaszolt, mesélt, kérdezett. Aztán ismét beszélgettünk és eszembe villant, hiszen ő éppen beleillene a képbe,… Tovább »

Hős vagy! – 8 tipp apukáknak

Az apukáknak sokszor a bolondozós szerep jut. Apa a vicces, a bohóc. Ám sokkal több is ennél. Nagy és erős, akire fel néz a kicsi. Sokszor bajban vannak az apukák, hogy amikor a gyermekükkel kettesben vannak. Nem kell megijedni, nem kell aggódni, nem kell készségfejlesztőkkel ügyeskednetek. Ne a fejlesztéssel, tanítással foglalkozz, semmi olyat sem kell… Tovább »

Nem csak a gyerekek játszhatnak!

Most volt gyermeknap. Az jutott eszembe, szeretnék néha (sokszor) gyermek lenni. Sok mindennel nem törődni. Mindeközben mindenre figyelni. De most is jó. Hiszen valakinek én vagyok a legfontosabb. Példakép. Nagy felelősség, de annyi örömmel jár. Kisgyerekes anyukaként pedig minden nap újra gyermek lehetek. Játszom. De mindannyian megtehetjük. Elgondolkodtam a minap, mi lenne, ha mind játszanánk? Gurulva-huppanva… Tovább »

Így mesélj neki! 5 tipp, amire talán még nem gondoltál!

Az elefánt mindig szívesen adott, segített a többi állatnak, majd egy napon rájött, hogy nem csak adni, de kapni is jó.  A vakondok több lehetőséget is kipróbált, hogy elérje a célját, aztán arra jutott, minden ott jó, ahol van: a barátok a földön, a Hold az égen.  Egy-két kedvenc történetem azok közül, amiket mostanában olvastam kisfiamnak. Sok jó… Tovább »

Mit gondolok a Vekerdy-szemléletről illetve a tervezésről?

Van olyan anyuka társam, aki mindent megtervez. Még a játékidőt is. Napokra lebontott játékterve van, mert szeretné fejleszteni a kisgyermekét. Meglepődtem ezen. Arra gondoltam, biztosan élvezi  a tervezést, ő, de mi a helyzet a gyermekkel? Ha neki máshoz lenne kedve?  Vekerdy Tamás pszichológus szerint a kisgyerek számára a legfontosabb a szabad tevékenység és nem a… Tovább »

Szavak nélkül

“A szavak hatalmas erővel bírnak. (…) És annál nagyobb lesz az erejük, minél többször mondják ki őket.” (Rainbow Rowell) De mi van akkor, ha nem mondunk semmit? Szavak nélkül is elérhetjük, amit szeretnénk?  További szép napot, kedves Olvasó!    Ági    Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem! 🙂 Kövess Facebook-on és Instagram-on is!… Tovább »

Tudod, mi a boldogság titka?

Mi volt előbb: a tyúk vagy a tojás? -sokan feltették már e kérdést. Mi a helyzet, ha a boldogság és a hála a két kulcsszó? Te mit felelnél?  További szép napot, kedves Olvasó!    Ági    Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem! 🙂 Kövess Facebook-on és Instagram-on is! 😉... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!