Csak csináld!

Nyugodj le vagy nem lesz jó senkinek

Hamar felhúzzuk magunkat apró semmiségeken. Amiken nevethetnénk is. Amiket egyik fülünkön be, a másikon kiengedhetnénk. Előfordul viszont, hogy sokszor kell elmondani ugyanazt, nem hangzik el egy köszönöm a válaszért, nem tetszik a hangnem, a stílus és még sorolhatnám. Morogjunk, ha jól esik, de igyekezzünk hamar túllendülni ezen az állapotunkon. Mert csak magunknak ártunk. A másik… Tovább »

A mindennapos harcok elkerülésére itt a megoldás!

Ne követeld! Kérd meg a gyermeked! Biztosan számtalanszor elhagyják a szádat a „már megint …”, „mindig csak a…”, „soha semmit…” kezdetű mondatok. Belegondolsz, hogy a gyermeked mit érez? Amikor mondjuk belemerült a játékba és azért nem válaszol? Amikor szemtelennek gondolod, miközben ő lehet, hogy valamiért nagyon szomorú, megbántott, csalódott? Együttérzést mutatsz vagy csak az a cél,… Tovább »

Miért zavar ennyire, ha hibázom?

Emberek vagyunk, hibázunk. Mindenki hibázik.  Én igyekszem. Csak olyan sokszor kell dönteni. Ráadásul gyorsan dönteni.  Olykor rosszul döntök.  Van, hogy apró hibát vétek, van, hogy nagyon elszúrok valamit.  Nagyon rossz, amikor másoknak is bajt okozok vele. Nem szeretem azt, hogy esetleg elrontom a kedvüket, és azt sem, hogy felesleges munkát csinálok nekik. Rossz, mert nem tudom… Tovább »

Hogyan motiváld magad reggelente?

Van az úgy, hogy fáradékonyabbak vagyunk, nincs kedvünk semmihez, egész nap csak aludnánk, vagy legalábbis ágyban lennénk. Persze ezt nem tehetjük meg. Nem mindegy azonban, hogy hogyan kelünk ki az ágyból. Mielőbb szüntessük meg a morcos ábrázatot. Fújjuk el a rossz kedvünket, mosolyogjunk magunkra! Megmutatom, mennyi minden segíthet reggel, hogy jobban induljon a nap. Hogyan… Tovább »

Ne tedd!

Januárban sokan megfogadják, mit tesznek majd idén és milyenek lesznek. Most azt gyűjtöttem össze, mire figyelj, mi az, amit ne tegyél! További szép napot, kedves Olvasó!    Ági    Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem! 🙂 Kövess Facebook-on és Instagram-on is! 😉... Tovább »

Vége vagy csak most kezdődik? 10 tanács, mit tegyél, ha elhagytak

Egyszer régen egy játéknak a következő két szó lett a vége: The End. Nem egy közmondás, nem egy filmcím várt rám, hanem a (sohakinemmondott) szeretlek ellenkezője. Egy kapcsolat vége.  További szép napot, kedves Olvasó!    Ági    Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem! 🙂 Kövess Facebook-on és Instagram-on is! 😉... Tovább »

Az egészség nem minden, de egészség nélkül minden semmi! – Interjú egy sokoldalú kempo-edzővel

A most következő interjúalanyom valóban sokoldalú, hiszen kempo- edző, négyszeres magyar bajnok, több nemzetközi kupa első helyezettje, a facebook-on található Paleolit életmód létrehozója és szerkesztője, szakács, biztonsági őr. Elhivatottság, maximalizmus, energia és erő jellemzi őt minden téren. A paleolit életforma lelkes követője és népszerűsítője, egy olyan valaki, aki tud hatni az emberekre, akihez tanácsért fordulnak, akinek a… Tovább »

Ne engedd!

Esik az eső.  Na és? Ne engedd, hogy elrontsa  kedvedet. Ne engedd, hogy elszúrja a programodat. Esőben is indulj el, menj! Ahogyan az esőcseppek a végigcsorognak a szélvédőn, úgy halad az élet is. Csendesen, vagy hevesen. Nem áll meg az élet. Te se állj meg.  További szép napot, kedves Olvasó!    Ági    Véleményed bátran oszd meg… Tovább »

Ne mástól várd!

Sokat gondolkodom azon, miért annyira fontos, hogy másoktól halljam: ügyes vagy, jól csinálod. Miért másoktól várom a dicséretet? Természetes, hogy szükségünk van elismerésre, megerősítésre, dicséretre. Az a helyzet, hogy önmagunktól kellene ezt elsősorban megkapnunk. El kell kezdenünk önmagunkon gyakorolni. További szép napot, kedves Olvasó!    Ági    Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem! 🙂 Kövess Facebook-on… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!