Csak csináld!

Nyugodj le vagy nem lesz jó senkinek

Hamar felhúzzuk magunkat apró semmiségeken. Amiken nevethetnénk is. Amiket egyik fülünkön be, a másikon kiengedhetnénk. Előfordul viszont, hogy sokszor kell elmondani ugyanazt, nem hangzik el egy köszönöm a válaszért, nem tetszik a hangnem, a stílus és még sorolhatnám. Morogjunk, ha jól esik, de igyekezzünk hamar túllendülni ezen az állapotunkon. Mert csak magunknak ártunk. A másik… Tovább »

Erről beszélt Ördög Nóri is!

Már régóta szeretnék írni a „négy gázrózsa elmélet” -ről (The Four Burner Theory). A lényege, hogy életünket egy gáztűzhelyként képzeljük el, ahol az égőfejek négy fontos terület megtestesítői: család/párkapcsolat, barátok, egészség, munka/karrier Ezeken a területeken szeretnénk sikereket elérni. Az elmélet szerint az életünk ugyanúgy működik, akárcsak a gáztűzhely. Mindent szeretnénk, de! Mit szeretnénk adott pillanatban… Tovább »

A mindennapos harcok elkerülésére itt a megoldás!

Ne követeld! Kérd meg a gyermeked! Biztosan számtalanszor elhagyják a szádat a „már megint …”, „mindig csak a…”, „soha semmit…” kezdetű mondatok. Belegondolsz, hogy a gyermeked mit érez? Amikor mondjuk belemerült a játékba és azért nem válaszol? Amikor szemtelennek gondolod, miközben ő lehet, hogy valamiért nagyon szomorú, megbántott, csalódott? Együttérzést mutatsz vagy csak az a cél,… Tovább »

Vegyél egy ébresztőórát!

Pár  napja került fel a világhálóra egy videó, “Mi a baj az Y-generációval” címmel. (lent, a bejegyzésem végén találod, nézheted meg) A mai húszas-, harmincas éveikben járó fiatalokról beszél Simon Sinek brit/amerikai író és tanácsadó.  Érdekes és elgondolkodtató, amit mond, de nem mindenben értek egyet vele.  Ami nem tetszik, az a hárítás.  A nevelés, a környezet… Tovább »

Hogyan motiváld magad reggelente?

Van az úgy, hogy fáradékonyabbak vagyunk, nincs kedvünk semmihez, egész nap csak aludnánk, vagy legalábbis ágyban lennénk. Persze ezt nem tehetjük meg. Nem mindegy azonban, hogy hogyan kelünk ki az ágyból. Mielőbb szüntessük meg a morcos ábrázatot. Fújjuk el a rossz kedvünket, mosolyogjunk magunkra! Megmutatom, mennyi minden segíthet reggel, hogy jobban induljon a nap. Hogyan… Tovább »

Ez igen!

A mai 20-25 éves korosztály meglep engem. Jó értelemben. Nagyon örülök, mert azt látom, hogy változik a világ. Több mosoly, kevesebb panaszkodás, több kitartó munka és kevesebb tétlenül otthon ülés, több ‘szép napot kívánok neked’, mint egymás bántása – ezeket látom. Persze, lehet, hogy azért is, mert alapvetően a jóra, a pozitívra koncentrálok, de szerintem nem csak… Tovább »

Csak kérd és …

Csak kérd és megkaphatod! Csak nyisd ki a szád, csak mondd el! Hangosan, hogy hallják. Ha kérsz, adnak. Ha kérsz, segíteni fognak.  De, ahogy a mondás tartja: Néma gyereknek az anyja se érti a szavát. Ha nem fogalmazod meg, nem mondod el, akkor nem tudják és nem is tudnak segíteni. Ha kérsz, egy esélyt adsz… Tovább »

Tanulj tőlük

Úgy gondolod, tanítanod kell a gyermekedet, hogy okos és ügyes legyen. Fordítsuk most meg és vegyük szemügyre,Te mennyi mindent tanulhatsz a kisgyermekedtől! (vagy a kisgyerekektől) : 13 + 3 dolog, amit érdemes megtanulni a kisgyermekektől:  További szép napot, kedves Olvasó!    Ági    Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem! 🙂 Kövess Facebook-on és Instagram-on is! 😉... Tovább »

Ne mástól várd!

Sokat gondolkodom azon, miért annyira fontos, hogy másoktól halljam: ügyes vagy, jól csinálod. Miért másoktól várom a dicséretet? Természetes, hogy szükségünk van elismerésre, megerősítésre, dicséretre. Az a helyzet, hogy önmagunktól kellene ezt elsősorban megkapnunk. El kell kezdenünk önmagunkon gyakorolni. További szép napot, kedves Olvasó!    Ági    Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem! 🙂 Kövess Facebook-on… Tovább »

Kezdjetek el élni

Kezdjetek el élni, legyen mit mesélni … -> Ezt a dalt dúdolgatom már napok óta a fejemben. És mivel úgy gondolom, minden okkal történik, azt érzem, nem mehetek el mellette úgy, hogy ne írnék róla.  További szép napot, kedves Olvasó!    Ági    Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem! 🙂 Kövess Facebook-on és… Tovább »

Amit biztosan nem tudsz rólam

2 nap múlva 1 hónapja írom a blogot! Büszke vagyok magamra! 🙂 Itt az ideje, hogy bemutatkozzam, írjak magamról kicsit. Bár sokan ismertek, talán ezeket még Ti sem tudjátok rólam.  További szép napot, kedves Olvasó!    Ági    Véleményed bátran oszd meg velem, örülök, ha írsz nekem! 🙂 Kövess Facebook-on és Instagram-on is! 😉... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!